Mobilais galds leņķzāģim par 20€- DIY

Manā objektā tuvojas kokmateriāla zāgēšanas darbu fāze tāpēc, lai  ērti varētu darboties, sagriezt vienādā garumā “n” skaitu statņu karkasam utt.. meklēju variantus leņķzāģa galdam. Pirmais kritērijs bija, lai tas ir lēts (lai nav jāpārdzīvo, ja kāds to piesavinās), otrs kritērijs, lai ir viegli saliekams , izjaucams, jo visu aprīkojumu katru dienu vedu prom no objekta.

yout

Atradu youtube piemērotu variantu, bet nedaudz to modificēju, jo nevēlējos gaidīt mēnesi, kamēr no Amazon piegādā stiprinājumus galda kājām (Latvijā tādus nevarēju atrast).

IMG_4052

Vispirms izgatavoju  kājas 2 gab (latgaliski sauc viņus par “kozlym” – latviski nezinu gramatiski pareizo nosaukumu 😛 ….???) – savelkot zilo lentu – vadošais dēlis tiek saspiests spīlēs un konstrukcija ir stabila.

Balsti leņķzāģim – zāģis stiprinās ar skrūvēm un  tiek uzlikts uz  vadošā dēļa.

Lai zāģmateriāls atrastos vienā līmenī ar leņķzāģa darba virsmu, un varētu uzstādīt nepieciešamo materiāla griešanas garumu,  izgatavoju distancerus.

IMG_4064

Notestēju darbībā – atzīts par labu esam 🙂

 

UPD: darba galdu iespējams transformēt par piknika galdu 😀

galds

 

 

 

5 comments

  1. Cool, pašam tā arī rokas neaizauga pagatavot ko līdzīgu. Darbagalds vienmēr ir laba investīcija ātrumā un kvalitātē. Šeit vēl varētu mērlenti uzlikt stacionāri uz garā balsta visā garumā tā lai nav atsevišķi jāpārmēra vienmēr garumi.

    Patīk

    • Garais balsts ir mainīgā lieta konstrukcijā – tas var būt jebkurš 50mm biezs dēlis no kaudzes, tāpēc pie viņa mērlenti neizdosies pielikt. Arī leņķzāģa novietojums katru reizi pēc izjauksanas mainās.
      Vajadzīgos attālumus (garumus) dabū ar distanceriem – man piemēram vajag ~60 vienāda garuma statņus – uzstādu vajadzīgajā attālumā distanceri un tad griežu pēc viena šablona.

      Patīk

Komentēt